Desert prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine

de oanapl in Prajituri, 20 Oct 2017 | 6245 vizualizari

 

Pentru această rețetă delicioasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Laurei căreia îi mulțumesc. :*
Nu am respectat întru totul rețeta. Eu nu am folosit ciocolată albă în cremă, iar pentru ornat am folosit mai puțină ciocolată neagră și nu am pus biscuiți. Chiar și așa prăjitura a fost delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat (30 x 20 cm):
  • 6 ouă
  • un praf sare
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 5 linguri ulei
  • 2 llinguri cacao
  • 10 pișcoturi
  • 1 vârf cuțit bicarbonat
  • pentru cremă:
  • 400 g iaurt
  • 250 g mascarpone
  • 80g zahăr
  • 7 g gelatină
  • 1 conservă compot mandarine
  • pentru ornat:
  • 50 g ciocolată neagră
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine:

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt (unsă cu unt) în care așezi pișcoturile în mod uniform. Desfaci conserva de mandarine, strecori sucul, iar mandarinele se lași la scurs. Cu sucul din conservă, însiropezi pișcoturile, dar nu foarte tare.

Separi albușurile de gălbenușuri. Albușurile le bați împreună cu un praf de sare. Le mixezi până devin albe și dense, apoi adaugi zahărul măcinat treptat și mixezi până când obții o bezea lucioasă, fermă. Adaugi gălbenușurile și le încorporezi în bezea. Adaugi făina cernută cu bicarbonatul și cacaoa și amesteci ușor de jos în sus, cu o lingură de lemn. 

La final adaugi și uleiul, omogenizezi și torni compoziția deasupra pișcoturilor. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade C, timp de 25 de minute.
Scoți prăjitura și o lași la răcit în tavă.
Separat, hidratezi gelatina în restul de suc de la conservă. 
Mixezi crema mascarpone cu zahărul măcinat apoi adaugi iaurtul și omogenizezi compoziția.

Gelatina o topești pe baie de aburi, apoi o adaugi în compoziția de iaurt și omogenizezi totul. Adaugi și mandarinele în cremă.
Peste blatul răcit, torni crema, nivelezi frumos și dai la rece pentru minim o oră.
Ciocolata neagră o dai pe răzătoare și decorezi prăjitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce, iaurt grecesc si frisca